Karoliina Sormunen

Nousevat korot, itänaapurin huolettavan tilanteen heijastuminen talouteen ja uutisissa välkkyvät uutiset inflaatiosta ja sähköpulasta ovat saaneet kotitalouksien kukkaroiden nyörit tiukemmalle. Perheesi joutuu nyt todennäköisemmin miettimään tarkemmin mistä säästää ja mihin sijoittaa – saunan lämmittämisestä jopa kinastellaan joissain perheissä sähkön säästämiseksi. Mielestäni valokuvaus on asia, jota ei kannata inflaation takia kuitenkaan jättää johonkin tulevaisuuteen, ja tässä kirjoituksessa kerron, miksi perhevalokuvaus on monella tapaa hyvä ja hyödyllinen asia.

Muistot, jotka eivät jää puhelimen muistiin

Kuvaukset vangitsevat tärkeitä hetkiä perheenne elämässä, ja näiden hetkien ikuistamista arvostatte vuosien päästä. Olipa kyseessä yksinkertainen perhepotretti tai dokumentaarinen kuva leikkivistä lapsista, perhevalokuvauksen kuvat toimivat muistutuksena perheenne jakamasta rakkaudesta ja yhtenäisyydestä. Esimerkiksi kun kuvataan perheenne kuopuksen pieniä varpaita vastasyntyneenä tai ensimmäisen luokan aloittavaa esikoista, kuvaukseen sijoittaminen luo perheellenne kestäviä ja kauniita muistoja, joihin pääsee palataamaan helposti myöhempinä vuosina.

Perheenne tärkeiden tapahtumien ikuistaminen

Inflaatiosta huolimatta uusi perheenjäsen syntyy perheeseen, koulut tulevat päätökseen ja lapset valmistuvat ylioppilaiksi ja ammatteihin tai vanhempi täyttää pyöreitä. Kaikki nämä ovat sellaisia tapahtumia, jotka ovat ohikiitäviä, joita juhlistetaan ja joita kannattaa myös ikuistaa, vaikka taloudellinen tilanne olisi vaikeampi. Tilanteen ainutlaatuisuutta kannattaa vaalia sen ansaitsemalla arvolla!

Lue myös: Jyväskylän inspiroivimmat sijainnit ylioppilaskuvaukseen

Vahvistakaa perheenne sidettä perhevalokuvauksessa

Valokuvaus on jotain, mitä ei kovin usein tehdä yhdessä perheenä, vaan yleensä arjessa joku perheenjäsenistä kuvaa muuta perhettä. Joten, milloin olette viimeksi olleet perheenä yhdessä kuvassa?

Hetki kameran edessä yhdistää ja vahvistaa perheenne jäsenten välisiä suhteita, kun kuvauksessa teette asioita tiiminä. Valokuvaus on hetki yhdessäololle ja toisten huomioimiselle – rennoimmat, kauneimmat ja aidoimmat kuvat tulevat yleensä silloin kun pyydän perhettä keskustelemaan hetken keskenään loppupäivän suunnitelmista siten, että itse olen kauempana. Pyydän myös usein perheen lapsia hieman hassuttelemaan muutamissa kuvissa erikseen muun perheen ollessa taustalla, ja nämä kuvat ovat olleet sellaisia, joille on yhdessä naurettu joko kuvaustilanteessa tai sitten kuvien toimituksen yhdessä.

”Kun musta ei saa hyviä kuvia” – kyllä saa!

Ammattilaisen ottamat valokuvat lisäävät perheenjäsentenne luottamusta itseensä. Jokainen meistä on kaunis ja perheenjäsenten välinen rakkaus näkyy kuvissa ja kaunistaa niitä entisestään! Kun itsensä näkee kauniisti asetellussa muotokuvassa tai vapaassa autenttisessa kuvassa, voin auttaa perhettä ja sen jäseniä tuntemaan olonsa hyväksi ja täten parantaa omaa mielikuvaa itsestä. Perhevalokuvaukseen sijoittamisella autat perhettäsi luomaan positiivisen minäkuvan.

Kotinne sisustukseen ainutlaatuista lämpöä

Ja mikä parasta, valokuvauksen myötä saa itselleen esimerkiksi uniikkeja tauluja – ammattikuvaajan ottamia kauniita kuvia kauniista perheestä. Mielestäni niissä kodeissa, missä näkyy perheen kasvu ja ilo ja onnellisuus tauluissa, on erityisen lämmin tunnelma. Kuten ensimmäisessä väliotsikossa kirjoitin, nämä kuvat eivät huku puhelimen gallerian syövereihin, vaan ne kannattaa teettää ihan erikseen esille nähtäviksi.

Mikäli haluat ikuistaa perheesi nyt – ota yhteyttä! Kuvaan joustavasti Jyväskylän ja Kuopion seudulla perheiden kotona ja miljöössä.