Karoliina Sormunen

Vaikka tuntuu, että en ole ehtinyt tänä vuonna kuvaamaan paljoa yhtään, on kuitenkin tullut lisättyä omille kuvasivuille uutta materiaalia tänäkin vuonna. Olen kuvannut niin vastasyntyneitä new born -henkisesti, raskauskuvauksia kuin myös koiria ja taaperoita.

Jos mietitään sitä, mitä olen tyypillisesti kuvannut tänä vuonna, kuvaukseni ovat siirtyneet enemmän ihmisten kuvaamiseen koirien valokuvauksesta. Tälle todellinen lähtölaukaus oli kesän 2021 muutamat pop up -valokuvaukset Jyväskylän alppiruusupuistossa ja Kuopion Valkeisenlammen ympäristössä, joissa pääsin ikuistamaan liki kolmekymmentä erilaista perhettä!

Mutta mitä onkaan kuvausvuoteeni tähän mennessä mahtunut? Ehkä isoimapana ja merkittävämpänä kokonaisuutena oli Lauran ja AP:n kuvaussetit: ensin odotusajankuvaus heidän kotonaan, ja sittemmin vähän myöhemmin vastasyntyneen valokuvaus vajaan parin viikon ikäisenä sekä ristiäiset.

Erityisesti myös jään muistelemaan tälta vuodelta Marin ja Jaakon varsin nopealla aikataululla sovittuja hääkuvauksia. First look -kuvat, potretit ja vihkitilaisuuden kuvaaminen oli napakka setti, jossa iloa ja naurua riitti ja toivon että nämä kuvat tulevat katselluiksi usein.

Muutamia pienempiäkin kuvauksia on ollut. Kesän alussa käytiin ottamassa erään taaperon 6kk-kuvia Kuopion Petosen alppiruusupuistossa ja lähdinpä syyskuussa myös käymään koiranäyttelyissä, tuttuja kannustaen. Oli kiva huomata, että ns. harrastuskuvaukset pitävät mielen virkeänä ja editointipöydän ääressä viihtyy ihan eri tavalla kun tekee hommaa tutuille.

Mutta mitä jäin tältä kuvauskesältä kaipaamaan?

On ilo huomata kehittyneensä kuvaajana. Editointipöydältä lähtee mielestäni yhä laadukkaampaa materiaalia asiakkaalle päin, eikä enää jännitä niin paljoa odottaa kuvattavien kommentteja, kun ammatillista ajattelua ja ylpeyttä on saanut vahvistaa mieluisilla projekteilla. Ja olipa kiva tehdä edes yksi häävalokuvaus Jyväskylän seudulla, vaikka ajattelin, että jätän häävalokuvaukset pois.

Kuitenkin jäin harmittelemaan oman alkukesäni kiireisyyttä, sillä en ehtinyt tekemään tämän vuoden perinteisiä ylioppilas- ja alppiruusupuistovalokuvauksia yhtään. Vielä maalis-huhtikuussa oli hyvä ajatus tehdä muutamat pop up -valokuvaukset, tehdä vaikkapa ihan printtimainokset niistä, mutta toukokuu tuli aivan liian pian ja kesäkuukin oli ohi ennen kuin ehdin kissaa sanoa.

No, toivottavasti talvi menisi nopeasti ohi ja kevät koittaisi jälleen pian. Toki talven tapahtumakuvaukset tuovat arkeeni mukavaa vaihtelua! Suunnitelmissa on kuitenkin lisätä resursseja itselle kevään valoisille ja kukkaisille hetkille, jotta ihmiset saisivat itselleen erottuvia ja näyttäviä kuvia. Jyväskylän alppiruusupuisto oli kaunis v. 2021, mitähän se olisi 2023?

Katso täältä portfolioni.

Oletko valokuvausta vailla? Ota yhteyttä – suunnitellaan yhdessä Teille sopiva paketti!

Karoliina